Wie ben ik?

Wie ben ik?

EVEN VOORSTELLEN:

Ik ben Lydia Beinsberger, geboren in 1957.

Mijn creatieve talenten kwamen voor het eerst in de vorm van gedichten tot uiting tijdens mijn tienerjaren. Omdat ik deze schrijfsels zo graag op een sprekende en unieke manier op papier wilde zetten heb ik mij bekwaamd in de kunst van de kalligrafie. Enkele jaren geleden ontdekte ik mijn passie voor de tekenkunst toen ik studeerde aan de kunstacademie. Met potlood, pastelkrijt, houtskool en andere materialen kon ik kleur en vorm geven aan mijn ideeën en gevoelens.

Ik ben erg gefascineerd en heb veel bewondering voor het superrealistische tekenen. Bij J.D. Hillberry in Colorado (USA) heb ik de technieken geleerd die mij in staat stellen om onder andere houtstructuren, metaal, leder, tape, papier en glas heel realistisch te tekenen met potlood, carbon en houtskool.

Ook de portrettekeningen die ik nu maak zijn het resultaat van deze lessen. Ik vind het geweldig dat ik deze technieken van J.D. Hillberry kan en mag aanleren tijdens mijn workshops en tekenlessen.

Eind juni 2012 heb ik mijn hogere graad Beeldende Kunst, optie tekenkunst, aan de kunstacademie van Maasmechelen behaald.

Daarnaast ben ik sinds oktober 2012 ook Certified Bob Ross Instructor Landscapes na een opleiding van drie weken in het Europese opleidingscentrum in Berlijn.

Het schilderen met olieverf volgens de technieken van Bob Ross biedt enorme mogelijkheden voor iedereen die er altijd al van gedroomd heeft om eens te schilderen, maar nooit de stap durfde te zetten of altijd dacht dat dit niet voor hem weggelegd is.

In het dagelijks leven ben ik docent Verpleegkunde bij Leeuwenborgh Opleidingen in Maastricht.